Beenham carrousel

Over ons

Wij zijn een modern familiebedrijf met passie voor het ambacht. De produkten die wij leveren aan gezondheidszorg, horeca en bedrijfscateraars zijn van top kwaliteit. Onze produkten zijn ambachtelijk, maar worden met moderne productiemethoden voor u bereid. Dagvers is onze kracht, maatwerk is onze specialiteit. Samengevat: Veelzijdig in Vers

Ambacht en ambitie

Van dorpsslagerij tot een eigentijdse, klantgerichte partner voor de professionele keuken, horeca en catering. Al bijna 100 jaar zijn de slagerijen van de familie Bergwerff een begrip in de regio en ver daarbuiten. Onze passie voor vlees en ambachtelijke kwaliteit is ouderwets. Onze productietechnieken zijn echter geheel van deze tijd. Evenals onze ambitie om op alle eigentijdse ontwikkelingen in de markt te blijven inspelen.

Veelzijdig in vers

Een mooi stuk vlees en de fijnste vers gesneden en zelf bereide vleeswaren. Heerlijke vleesproducten die u vanzelfsprekend mag verwachten van een slager. ‘Veelzijdig in vers’ gaat echter verder.

In de loop der jaren is ons assortiment steeds verder uitgebreid.
Zowel in onze vleesverwerkingsafdeling als vanuit onze cateringafdeling zijn er steeds meer product(groep)en toegevoegd.

Onze klanten willen meer, wij bieden meer! Vooral het bieden van toegevoegde waarde is voor onze klantenkring van belang.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan het snijden en verpakken van vleeswaren op klantspecificaties of het gebraden aanleveren van vlees. zo maar twee voorbeelden om aan te geven hoe wij iets voor u kunnen betekenen.

Sterk in maatwerk

Maatwerk is ons specialisme. Gewicht, portionering, verpakking, zout- en vetgehalte, houdbaarheid, speciale recepturen, dieetwensen, halal en seizoensproducten, etc , etc: al uw wensen zijn voor ons een uitdaging.

Kwaliteit is en blijft de rode draad in de activiteiten van Bergwerff’s Slagerijen. Dit begint uiteraard bij de inkoop van grond- en hulpstoffen. Maar, ook de opleiding van ons personeel en de keuze voor slimme en eigentijdse productiemethoden horen bij ons thuis in deze rubriek.

Kwaliteit hoeft niet altijd duurder te zijn. Door onze praktische no-nonsense mentaliteit kunnen wij onze producten tegen een marktconforme prijs aanbieden. Op basis van prijs zullen wij wellicht niet altijd bovenaan staan maar, op basis van kwaliteit durven wij de uitspraak aan dat wij in ons marktsegment behoren tot de top van Nederland.

Geschiedenis

Hoe het allemaal begonnen is

Ons bedrijf bestaat al sinds 1926. Door de jaren heen is er heel veel veranderd. Het is allemaal begonnen met een gewone dorpsslagerij.

Na de Tweede Wereldoorlog en na de komst van de tweede generatie groeit het bedrijf in sneltreinvaart uit tot een filiaalbedrijf met vestigingen in de hele regio. Dit gaat jaren goed totdat in de jaren '80 de grote supermarkten ontstaan. De "alles in één winkel" blijkt een groot succes en dit gaat ten koste van de zelfstandige slagers. Het roer gaat om, de winkels worden verkocht en de koers die Bergwerff gaat varen is die van
de buitenhuishoudelijkemarkt.

In die tijd groeide de economie naar een hoogtepunt en dat gaf voor Ad Bergwerff (3e generatie) de doorslag. Met ons bedrijf midden in het Rotterdamse havengebied, en Europoort moest daar toch handel zijn. Dit bleek een schot in de roos.

Klaar voor de toekomst

In de loop der jaren is niet alleen de afzetmarkt veranderd. Ook de rest van het bedrijf moest op de schop: nieuwe bedrijfsruimten, nieuwe apparatuur, automatisering van bedrijfsprocessen en administratie; alles is grondig onder handen genomen. Dit heeft geresulteerd in een modern en dynamisch bedrijf dat voldoet aan alle eisen die tegenwoordig gesteld worden aan de vleesverwerkende sector.

Het enige dat door de tijd heen nooit veranderd is, is de aanpak waarbij klant en kwaliteit centraal staan. Dit houdt in dat we naast het leveren van een kwalitatief zeer goed product ook nét dat beetje extra aandacht geven aan de klant.