Geschiedenis

Hoe het allemaal begonnen is

Ons bedrijf bestaat al sinds 1926. Door de jaren heen is er heel veel veranderd. Het is allemaal begonnen met een gewone dorpsslagerij.

Na de Tweede Wereldoorlog en na de komst van de tweede generatie groeit het bedrijf in sneltreinvaart uit tot een filiaalbedrijf met vestigingen in de hele regio. Dit gaat jaren goed totdat in de jaren '80 de grote supermarkten ontstaan. De "alles in één winkel" blijkt een groot succes en dit gaat ten koste van de zelfstandige slagers. Het roer gaat om, de winkels worden verkocht en de koers die Bergwerff gaat varen is die van
de buitenhuishoudelijkemarkt.

In die tijd groeide de economie naar een hoogtepunt en dat gaf voor Ad Bergwerff (3e generatie) de doorslag. Met ons bedrijf midden in het Rotterdamse havengebied, en Europoort moest daar toch handel zijn. Dit bleek een schot in de roos.

Klaar voor de toekomst

In de loop der jaren is niet alleen de afzetmarkt veranderd. Ook de rest van het bedrijf moest op de schop: nieuwe bedrijfsruimten, nieuwe apparatuur, automatisering van bedrijfsprocessen en administratie; alles is grondig onder handen genomen. Dit heeft geresulteerd in een modern en dynamisch bedrijf dat voldoet aan alle eisen die tegenwoordig gesteld worden aan de vleesverwerkende sector.

Het enige dat door de tijd heen nooit veranderd is, is de aanpak waarbij klant en kwaliteit centraal staan. Dit houdt in dat we naast het leveren van een kwalitatief zeer goed product ook nét dat beetje extra aandacht geven aan de klant.